Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ



Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ


Γρηγόρης Θεμ. Λιακόπουλος


Θεμιστοκλής Γρ. Λιακόπουλος

Ο Γρηγόρης Θεμ. Λιακόπουλος το έτος 1972, βοηθούμενος από το γιό του Θεμιστοκλή (Θέμη) Λιακόπουλο, νεαρό τότε δικηγόρο, πρωτοστάτησε για την ίδρυση του Συλλόγου μας "ΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΕΞ ΑΓΑΛΛΙΑΝΗΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ - Η ΑΓΑΛΛΙΑΝΗ" που στη συνέχεια μετατράπηκε σε "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΑΛΙΑΝΗΣ". 
Ο Θέμης Λιακόπουλος συνέταξε το πρώτο καταστατικό του συλλόγου μας και διετέλεσε και πρόεδρός του.
Ουσιαστική υπήρξε και η βοήθεια του συμπατριώτη μας Γεωργίου Κων/νου Μπάλτα για την ίδρυση του συλλόγου μας.




ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 78

Οι ιδρυτές του Συλλόγου: Έπαινος και αναγνώριση
Ηταν αρχές του 1970. Η παλίρροια της εσωτερικής μετανάστευσης, η λαχτάρα για την βελτίωση της ζωής των, είχε "οδηγήσει" την συντριπτική πλειοψηφία των συγχωριανών στα αστικά κέντρα. Η απότομη γρήγορη αλλαγή από το κοινοτικό, συνεργατικό, αγροτικό τρόπο ζωής στον αστικό, ανταγωνιστικό, ατομοκεντρικό περιβάλλον "εγκυμονούσε" κίνδυνους βίαιας αποκοπής από πατροπαράδοτα ήθη, έθιμα, συνήθειες και στρεβλής ενσωμάτωσης και υιοθέτησης αλλοτρίων ηθών και συμπεριφορών. Στην κρίσιμη αυτή στιγμή ο Σύλλογος λειτούργησε ως άγκυρα σταθερότητος, σαν ομφάλιος λώρος με το χωριό, ανάχωμα και ηθικό στήριγμα ώστε να διατηρηθούν παλαιά πολύτιμα στοιχεία και να γίνει ομαλή και σταδιακά η "ενσωμάτωση" η συμμόρφωση στον σύγχρονο αστικό περίγυρο.
 Τρεις οραματιστές και ρέκτες ήσαν οι πρωτοπόροι της δημιουργίας του Συλλόγου. Ο αείμνηστος Γρηγόριος Λιακόπουλος είχε την ιδέα, ο Θέμης Λιακόπουλος και ο Γεώργιος Κ. Μπάλτας ανέλαβαν την υλοποίηση και την διαδικασία του εγχειρήματος αυτού, στην πορεία και άλλοι συγχωριανοί "στρατεύθηκαν" στο έργο αυτό και προσέφεραν "πολύτιμες" υπηρεσίες: Τελικά 23 άτομα υπέγραψαν την "γενέθλια" πράξη ίδρυσης το καταστατικό του Συλλόγου μας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου είχε την αξιέπαινη πρωτοβουλία να τιμήσει τους ιδρυτάς επιδίδοντας στον καθένα ένα αναμνηστικό δίπλωμα (να με συγχωρεί το Δ.Σ. αλλά η καθόλου αξιόλογη ενέργειά του πιστεύω ότι ήταν φτωχική, τσιγκούνικη, αν όχι μίζερη - κάθε ένας θα έπρεπε να τιμηθεί με ατομική πλακέτα και όχι ένα κοινό χαρτί. Ας είναι. Δ.Μ.). Αξίζει κάθε έπαινος και θερμές ευχαριστίες από τον καθένα μας για τα μέλη που πρωτοστάτησαν στην ίδρυση του Συλλογικού μας οργάνου. Σαν ελάχιστο δείγμα τιμής και ευγνωμοσύνης ας αναφέρουμε ονομαστικά όλους τους πρωτοπόρους-ιδρυτές. Δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν "φύγει" από την ζωή. Η αναφορά τους είναι ένα πνευματικό μνημόσυνο στη μνήμη των. Θα τους θυμόμαστε με αγάπη και συγκίνηση. Για τους επιζώντες οι ευχαριστίες μας και θερμές ευχές για τους ίδιους και τις οικογένειές των για υγεία και ότι καλλίτερο επιθυμούν.
 
ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (αναφέρονται με την σειρά που είχαν υπογράψει το καταστατικό του Συλλόγου προς έγκρισιν στο Πρωτοδικείο Αθηνών (4-7-1971).
Γρηγόριος Λιακόπουλος, Πολύβιος Μπαλτάς, Νικόλαος Πουλόπουλος, Ιωάννης Μπαλτάς, Θέμις Λιακόπουλος, Γεώργιος Κ. Μπαλτάς, Δημήτρ. Παρασκευόπουλος, Παναγιώτης Τζώνης, Αθανάσιος Μπαλτάς, Σπύρος Γεωργιόπουλος, Δημήτριος Γ. Σωτηρόπουλος, Κωνσταντίνος Τζώνης, Παναγ. Παπαγρηγορόπουλος, Γεώργιος Μπούσουλας, Γεώργιος Δ. Μπαλτάς, Αναστάσ. Παρασκευόπουλος, Δημήτριος Γκούντουβας, Αριστείδης Τσατραφίλης, Κων/νος Π. Τσατραφίλης, Φίλιππος Τσατραφίλης, Δημήτριος Κ. Αλβενιώτης, Βασίλειος Λιακόπουλος, Θεόδωρος Γιαννακόπουλος.


Για επικοινωνία με την ιστοσελίδα μας: κος Γεώργιος Χάλαρης, τηλ. 6944347609,

Ηλεκτρονική διεύθυνση: agaliani.trifilias@gmail.com

Επιστροφή στη σελίδα "Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ"

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ