Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ




ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ


Απολογισμός πεπραγμένων (2010) 

Αγαπητοί συγχωριανοί, φίλες και φίλοι της Αγαλιανής, σας καλωσορίζω εκ μέρους του Δ.Σ. στη φετινή τεσσαρακοστή τακτική Γενική μας συνέλευση και σας εύχομαι υγεία , χαρά και επιτυχίες για το νέο έτος 2011 . Η φετινή Γενική μας συνέλευση είναι απολογιστική και συγχρόνως προγραμματική για το τρέχον έτος και θα σας αναφέρω τι κάναμε το έτος 2010 που πέρασε και τι θα κάνουμε το 2011.
Το 2010 πιστεύω ότι ήταν μια καλή χρονιά για το σύλλογο μας σε όλα τα επίπεδα δράσης του , με καλύτερη επίδοση στις δραστηριότητες , δηλαδή στην επικοινωνία με απώτερο σκοπό τη περαιτέρω σύσφιγξη των σχέσεων μας , που είναι καταστατική επιταγή και πρωταρχικός σκοπός του συλλόγου μας.
Στον τομέα αυτό κάναμε τις παρακάτω εκδηλώσεις : Για πρώτη φορά κόψαμε πρωτοχρονιάτικη πίττα στο χωριό μας τα Θεοφάνεια του 2010 . Η επιτυχία της εκδήλωσης ήταν τέτοια που μας επέβαλλε να την επαναλάβουμε και φέτος με επιτυχία που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας






 Κάναμε τον καθιερωμένο αποκριάτικο χορό μας στην αίθουσα ΑΡΙΩΝ , η επιτυχία του ήταν μέτρια αφού απουσίασαν πολλοί συγχωριανοί, με αποτέλεσμα να υπολειπόμαστε του αριθμού των ατόμων για τα οποία είχαμε δεσμευθεί στο κέντρο και να χρειαστεί να συμπληρώσουμε το ποσόν από το ταμείο του συλλόγου , ευτυχώς που είχαμε κάνει σχετικά καλή πρόβλεψη και επιβαρυνθήκαμε με μόνο 5 μενού . Το Πάσχα στην Ανάσταση κάναμε για πρώτη φορά συστηματική ρίψη βεγγαλικών  και φώτισε ο , πάντα φωτεινός, ουρανός του χωριού μας με τη λάμψη τους για αρκετή ώρα . Η δαπάνη των βεγγαλικών καλύφθηκε από το σύλλογο μας και το συγχωριανό Γρηγόρη Πουλόπουλο τον οποίο θερμά ευχαριστούμε.
Συμμετείχαμε στην εκδήλωση της πρωτομαγιάς , που είχε διοργανωθεί από τους συγχωριανούς στην Αγαλιανή , καλύπτοντας το κόστος των αρνιών και συμβάλλαμε στην μεγάλη επιτυχία και αυτής της γιορτής .

Την διοργάνωση του πανηγυριού  αναθέσαμε και φέτος σε ιδιώτη επιχειρηματία του είδους , η επιτυχία του ήταν μέτρια και για το λόγο ότι ήταν καθημερινή αλλά και για την οικονομική κρίση . Από εμάς την ημέρα του Αγίου Παντελεήμονος έγινε η καθιερωμένη αρτοκλασία , τους άρτους προσέφερε η οικογένεια Κων/νου Χρήστου Αλβενιώτη , και προσφέραμε μετά τη θεία λειτουργία ,γλυκά και αναψυκτικά . Το πολιτιστικό καλοκαίρι που ακολούθησε ήταν πλούσιο σε δράσεις και άγγιξε την απόλυτη επιτυχία . Έγιναν : α) θεατρική παράσταση με μεγάλη επιτυχία , ευχαριστούμε το συγχωριανό μας Σωτήρη Πούλο για την παράσταση αυτή και τον παρακαλούμε να ετοιμάσει κάτι καλό και για φέτος β)σχεδόν καθημερινές παραστάσεις θερινού κινηματογράφου για μικρούς και μεγάλους , την φροντίδα των παραστάσεων αυτών είχε ο αντιπρόεδρος του συλλόγου μας Γιώργος Χάλαρης και τα παιδιά του , τους οποίους θερμά ευχαριστούμε γ )Πικ-νικ στην ανακατασκευασμένη βρύση του χωριού μας με μεγάλη επιτυχία δ )παιχνίδια κατασκήνωσης για τα παιδιά που το καλοκαίρι που πέρασε κατέκλυσαν το χωριό μας, πιστεύω ότι ο ερχομός τόσο πολλών παιδιών το περασμένο καλοκαίρι στο χωριό μας , δεν οφείλεται στην οικονομική κρίση -όπως υποστηρίζουν κάποιοι - αλλά στην προσπάθεια που καταβάλλει ο σύλλογος μας ώστε να κάνει ευχάριστη τη διαμονή τους και νομίζω ό,τι το έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό, ε ) πάρτι νεολαίας στου Παρασκευά τ αλώνι στ ) Μπίτς βόλεϊ στη θάλασσα στον Αγιαννάκη και ζ) ένα καταπληκτικό αντάμωμα ,το 4° Αγαλιαναίϊκο αντάμωμα , που ξεπέρασε σε επιτυχία και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις και προσδοκίες μας . Για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου και του χωριού , στολίσαμε Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην πλατεία μας και πρωτοτυπήσαμε, αφού μόνο το Σιδηρόκαστρο από όλα τα υπόλοιπα χωριά του τέως δήμου Αυλώνας στόλισε πραγματικό δένδρο .
Ο στολισμός του δένδρου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε πρωτοβουλία του Δ.Σ αλλά και στο μεράκι κάποιων συγχωριανών που βοήθησαν στην όλη προσπάθεια .

Θα αναφέρω το Γιώργο Μπισχινιώτη , οποίος πέρα από τη φροντίδα των λουλουδιών της πλατείας , είχε επιλέξει από πολύ καιρό το κυπαρίσσι που κατά τη γνώμη του ήταν κατάλληλο για στολισμό και πράγματι σε κείνο καταλήξαμε , το έκοψε, το μετέφερε στην πλατεία , φρόντισε για την στερέωση του αλλά και για το στολισμό του , την Αιμιλία Αλβενιώτη που έκανε ταξίδι στο χωριό με μοναδικό σκοπό να στολίσει το δένδρο , τη Νίτσα Μητροπούλου-Χριστοδούλου και την κόρη της Γεωργία , τον Τάσο Αδαμόπουλου , τη Δήμητρα και το Γιώργο Πιερράκη , τη Φωτούλα Γυφτοπούλου που βοήθησαν στο στολισμό του δένδρου .
Όλα αυτά τα ανέφερα για να δείξω ότι όταν προσφέρεις κίνητρα στους συγχωριανούς του χωριού εισπράττεις πολλαπλάσια ανταπόδοση ...
Κάθε απόγευμα από τις 5 έως της 7 βάζαμε Χριστουγεννιάτικη μουσική από τις 15 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου η οποία ακούγονταν από τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού με μεγάλη ευχαρίστηση .
Μετά τη θεία λειτουργία των Χριστουγέννων κάναμε στο μαγαζάκι το δικό μου μια μικρή δεξίωση για ανταλλαγή ευχών , προσφέροντας κουραμπιέδες , μελομακάρονα , τυροπιττάκια καφέ , κονιάκ και αναψυκτικά δημιουργώντας έτσι μια ζεστή και ευχάριστη ατμόσφαιρα.
Την εκδρομή που είχαμε προγραμματίσει για το 2010 δεν την πραγματοποιήσαμε διότι, παρά την προσπάθεια που κάναμε δεν βρίσκαμε ημερομηνία , που να ικανοποιούσε μεγάλο αριθμό συγχωριανών.
Όσον αφορά τα έργα που κάναμε στο χωριό μας ήσαν τα παρακάτω : κατασκευάσαμε σε συνεργασία με το τοπικό συμβούλιο ένα μεγάλο μέρος μαντρότοιχου στο νεκροταφείο μας , διανοίξαμε ένα μεγάλο μέρος του μονοπατιού βρύση -Λαγκάδες -βρύση Μαρίτσας και απομένει το τμήμα που θα ενώσει τις δύο ανακατασκευασμένες βρύσες, αποκαταστήσαμε μια εκκρεμότητα πολλών ετών του δήμου στο κτήμα του συγχωριανού Κώστα Αδαμόπουλου , κατασκευάζοντας ένα μικρό μαντρότοιχο . .

Κατασκευάσαμε, με δαπάνες μας, τις ταμπέλες οδοσήμανσης που τοποθετήθηκαν και κάποιες κακοποιήθηκαν
Ο ιστότοπός μας , χάρη στην συνεχή φροντίδα και προσπάθεια του αντιπροέδρου μας Γιώργου Χάλαρη , έχει φτάσει ποιοτικά πολύ ψηλά και τον επισκέπτονται από όλες τις Ηπείρους (πλην Αυστραλίας μέχρι στιγμής ).
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση στραφήκαμε σε χορηγούς . Οι συνδρομές των μελών μας , οι γενναιόδωρες δωρεές κάποιων συγχωριανών και οι χορηγίες του φίλου και "συγχωριανού " Δημήτρη Τσατσαμπά , της ΕΛΑΣΤΡΟΝ ΑΕ και του Στέφανου Μακαρώνα , κάλυψαν τις δαπάνες μας και άφησαν και περίσσευμα.
Για το 2011 έχει προγραμματισθεί και εντός των ημερών θα αρχίσει η πλακόστρωση των σκαλοπατιών στην είσοδο της εκκλησίας , ανακατασκευή των προπυλαίων που αυτή τη στιγμή είναι ένα στραβοχυμένο μόρφωμα από πέτρες και μπετόν και η κατασκευή βρύσης αριστερά των σκαλοπατιών της εισόδου της εκκλησίας μας στη θέση που υπάρχει ένας άχρηστος πυροσβεστικός κρουνός δίπλα από το "καφάο" του ΟΤΕ . Θα τοποθετήσουμε απλά κάγκελα στο "πάνω αλώνι "με υποδοχή για ζαρντινιέρες ,παγκάκια , μια μεγάλη γλάστρα στη μέση και μια κοινή βρύση , φιλοδοξώντας να το κάνουμε έναν όμορφο , επισκέψιμο ανθότοπο , αφού υπάρχει το ανθρώπινο δυναμικό που θα φροντίζει τα λουλούδια . Ανάλογα με τα οικονομικά μας θα φροντίσουμε να συμπληρώσουμε την παιδική χαρά , να βελτιώσουμε την πρόσοψη του μαντρότοιχου της εισόδου του νεκροταφείου μας με πέτρινη επένδυση των γυμνών τσιμεντόλιθων , αλλαγή της κουπαστής των κιγκλιδωμάτων και βάψιμο της πόρτας και των κάγκελων.
Θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το μονοπάτι μέσα στο ρέμα από την κάτω βρύσης έως τη βρύση της Μαρίτσας . Θα συντηρήσουμε τα έργα μας εφόσον χρειάζεται. Αν κατά τη διάρκεια του έτους προκύψει κάτι άλλο , ζητάμε την έγκριση του σώματος να προχωρήσουμε με αποφάσεις του Δ.Σ. Στον τομέα των εκδηλώσεων θα γίνουν όλες οι εκδηλώσεις που έγιναν το 2010 , θα προσπαθήσουμε να διοργανώσουμε γιορτή την πρωτομαγιά στο χωριό μας και θα ψάξουμε για χώρο στην ύπαιθρο ,γίνονται από τώρα επαφές με μια χορωδία της

Τρίπολης για μια μουσική βραδιά το καλοκαίρι στο χωριό μας , θα στολίσουμε και φέτος Χριστουγεννιάτικο δένδρο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έστω μια μονοήμερη εκδρομή , επίσης θα προσπαθήσουμε, καίτοι το βλέπω δύσκολο , να κάνουμε κάποια αποκριάτικη εκδήλωση στο χωριό , αλλά κρατάω επιφύλαξη επειδή στις 12 Μαρτίου είναι ο χορός μας στην αίθουσα ΑΡΙΩΝ.
Σε ότι αφορά τη χρηματοδότησή μας θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητές μας αναζητώντας χορηγούς και δωρητές . Αυτός ήταν , αγαπητοί συγχωριανοί, ο απολογισμός της δράσης του Δ.Σ. για τον προηγούμενο χρόνο και ο προγραμματισμός της δράσης για τον τρέχοντα .
Ζητώ την απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη για το 2010 και την έγκριση σας για το πρόγραμμα του 2011 .
Ευχαριστώ .





Απολογισμός πεπραγμένων (2009) του παλαιού Δ.Σ.
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, Φίλες και Φίλοι της Αγαλιανής
Το Δ.Σ. του Συλλόγου σας εύχεται χρόνια πολλά, με υγεία, χαρά και επιτυχίες το 2010.
Ήδη πέρασε ένας χρόνος από την αντίστοιχη περσινή γενική συνέλευσή μας, ένας χρόνος μεστός και αυτός από την παρουσία και τη δράση του συλλογικού μας οργάνου. Κάνοντας τον απολογισμό της δράσης του περασμένου χρόνου θα πρέπει να σας υπενθυμίσω τι είχαμε προγραμματίσει για το χρόνο αυτό, δηλαδή το 2009. Είχαμε λοιπό υποσχεθεί ότι θα κινιόμαστε σε τρεις άξονες: Επικοινωνία, εξεύρεση χρημάτων, έργα και πιστεύω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά και στους τρεις αυτούς στόχους μας.
Αναλυτικότερα στο τομέα της επικοινωνίας: κάναμε με επιτυχία τον ετήσιο αποκριάτικο χορό μας στις 7 Μαρτίου 2009 στην αίθουσα ΑΡΙΩΝ στο Μοσχάτο, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για όσους παρευρέθηκαν. Η αίθουσα ήταν άνετη και όμορφη, η ορχήστρα άριστη και το γλέντι δεν άργησε να ανάψει. Τα 180 άτομα για τα οποία είχαμε δεσμευτεί συγκεντρώθηκαν και είναι αριθμός ρεκόρ των τελευταίων τουλάχιστον 10-15 χρόνων.
Το Μεγάλο Σάββατο έγινε, με δικές μας προσπάθειες ο επαναληπτικός αγώνας ποδοσφαίρου με την ομάδα του Σελλά, την οποία κερδίσαμε με σκορ 6-1, παίρνοντας έτσι τη ρεβάνς για το αποτέλεσμα 5-2 του πρώτου αγώνα εις βάρος μας. Το βράδυ της Ανάστασης μοιράσαμε κουλούρια και κόκκινα αυγά, όμως το περασμένο Πάσχα σαν συλλογική γιορτή πέρασε πολύ φτωχά από πλευράς συγκεντρώσεων και ομαδικότητας, για αυτό προτείνω, στο νέο Δ.Σ. που θα προκύψει σήμερα για το απόβραδο της Κυριακής του Πάσχα να καθιερώσει τη ρίψη βεγγαλικών ώστε να μας δίνετε η ευκαιρία να βρισκόμαστε, να ανταλλάσσουμε ευχές για να μην ξεχνιόμαστε.
Με μικρή συμμετοχή αλλά μεγάλη επιτυχία έγινε η εκδρομή στις 23 Μαίου στη Δημητσάνα – Βυτίνα – Στεμνίτσα κλπ, όλοι όσοι συμμετείχαμε, έχουμε μια πολύ καλή ανάμνηση για το πατριωτικό πνεύμα που επικράτησε.
Στις 24 Ιουλίου το βράδυ έγινε πάρτι για τη νεολαία μας στο αλώνι του Παρασκευά με μεγάλη επιτυχία. Η νεολαία μας έδειξε ήθος και αξιοπρέπεια και γι αυτό της αξίζουν συγχαρητήρια.
Στις 25 Ιουλίου, παραμονή της εορτής της Αγίας Παρασκευής, έγινε κάτι πρωτόγνωρο για το χωριό μας: Θεατρική παράσταση στο Παρασκευά τα’ αλώνι. Το έργο, «τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» αποδόθηκε θαυμάσια από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Αργυρούπολης, στην οποία συμμετέχει και ο συμπατριώτης μας Σωτήρης Πούλος και καταχειροκροτήθηκε από όσους παρευρέθηκαν, οι οποίοι το ευχαριστήθηκαν.
Στο πανηγύρι, στις 27 Ιουλίου διοργανώσαμε την πρωινή αρτοκλασία και τη διάθεση γλυκών και αναψυκτικών. Το κυρίως πανηγύρι, δηλαδή την απογευματινή διασκέδαση αναθέσαμε εφέτος σε επαγγελματία του είδους. Είχε μέτρια επιτυχία όμως δεν αφήσαμε το θεσμό να ξεθωριάσει.
Κάθε ημέρα για την νεολαία μας είχε και κάποια εκδήλωση, είτε αγώνες πινγκ-πονγκ στο τραπέζι που αγοράστηκε με χρήματα του συλλόγου μας είτε υπαίθριο θερινό κινηματογράφο στο χώρο του σχολείου, προσφορά του Γιώργου Χάλαρη και των απιδιών του, τους οποίους θερμά ευχαριστούμε.
Την παραμονή της γιορτής της Παναγίας μας δηλαδή στις 14 Αυγούστου το απόγευμα, δόθηκε φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου της ομάδας μας, η οποία εγκαινίασε τη νέα εμφάνισή της την οποία της προμήθευσε ο σύλλογός μας, με την ομάδα του Καλονερού, η οποία σημειωτέον διεκδικεί την άνοδό της στη Β τοπική κατηγορία. Τον αγώνα εκείνο κέρδισε η ομάδα μας με 2-1, αποδεικνύοντας τη μεγάλη κλάση της και ότι μπορεί αν καταβληθεί προσπάθεια, τώρα που υπάρχει το έμψυχο υλικό, να εξελιχθεί σε κάτι καλύτερο που θα ενώσει τη νεολαία μας ακόμη πιο πολύ από ότι τώρα που έχει μπει το νερό στο αυλάκι. (Video αγώνα)
Στις 15 Αυγούστου, μετά τη Θεία Λειτουργία, μοιράσαμε εμφανίσεις του Ηρακλή Αγαλιανής σε παιδιά ηλικίας 6-15 χρονών, δημιουργώντας έτσι την Ακαδημία ποδοσφαίρου και τη συνέχεια της ομάδας μας.
Την επόμενη ημέρα, στις 16 Αυγούστου, έγινε ένα καταπληκτικό Αγαλιαναίϊκο αντάμωμα, το 3ο κατά σειρά, ήταν η κορωνίδα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού στην οποία συμμετείχαν περίπου 400 άτομα, η κινητοποίηση των συγχωριανών μας, της νεολαίας μας, των γυναικών του χωριού μας, των μελλών του Δ.Σ. ήταν συγκινητική για αυτό και το αποτέλεσμα ήταν άριστο. Τα φαγητά, τα ποτά, τα γλυκά, τα τραπεζομάντιλα που επιμελήθηκε η Αιμιλία Αλβενιώτη, η μουσική από επαγγελματία DJ και όλη ατμόσφαιρα αξιολογούνται ως άκρως επιτυχημένα, δείγμα ότι αυτή η γιορτή καθιερώθηκε στη συνείδηση των συμπατριωτών μας και έχει όλα εκείνα τα στοιχεία που απαιτούνται για να επαναλαμβάνεται με επιτυχία για πολλά χρόνια ακόμα, και νομίζω ότι αξίζει να επαναλαμβάνεται, διότι δίνει την ευκαιρία σε εμάς τους παλιούς να βλεπόμαστε και να χαιρόμαστε και στη νεολαία μας, τα παιδιά μας να γνωρίζονται μεταξύ τους. Στο αντάμωμα μοιράσαμε δωρεάν και το βιβλίο με συνταγές της Αγαλιανής που εξέδωσε ο σύλλογός μας αλλά επιμελήθηκαν νοικοκυρές της Αγαλιανής. Πολλοί είναι αυτοί που κουράστηκαν για την επιτυχία της εκδήλωσης αυτής και για να μην αδικήσω κανέναν, δεν θα αναφερθώ ονομαστικά (άλλωστε αυτό το έχω κάνει ήδη), αλλά θα τους ευχαριστήσω όλους για άλλη μια φορά και από αυτό εδώ το βήμα.
Στις 17 Αυγούστου έγινε από τον παπά Κώστα ο αγιασμός και στη  συνέχεια τα εγκαίνια της ανακαινισμένης και αναπλασμένης βρύσης της Μαρίτσας. Η εκδήλωση αυτή είχε επιτυχία που εξελίχθηκε σε μια πραγματική γιορτή, παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Τ.Σ. συμπατριώτης μας Ηλίας Μπάλτας και πλήθος κόσμου (πάνω από 120 άτομα) που μας αντάμειψε για τις προσπάθειες και τους κόπους μας.
Η εκδήλωση των Χριστουγέννων δεν έγινε εφέτος λόγω δικών μου υποχρεώσεων, όμως στις 6 Ιανουαρίου, ημέρα των Φώτων με απόφαση του Δ.Σ. έγινε στην Αγαλιανή και συγκεκριμένα στο καφενείο του χωριού στις 8 το βράδυ κοπή βασιλόπιτας και ακολούθησε γλέντι το οποίο εξελίχθηκε σε πραγματικό ξεφάντωμα με τραπεζίτικα τραγούδια, κουπάρια και άλλα παραδοσιακά μας έθιμα. Η συμμετοχή των συγχωριανών μας που φυλάγουν Θερμοπύλες στην Αγαλιανή, ήταν καθολική και μας έδειξε πόσο αυτοί οι άνθρωποι έχουν τη ανάγκη να τους θυμόμαστε και να τους αγκαλιάζουμε.
Κάναμε 2 συγκεντρώσεις σε ταβέρνα για τα παιδιά της ομάδας μας που είναι και η χρυσή νεολαία μας.
Ολοκληρώνοντας τα σχετικά με τις εκδηλώσεις και την επικοινωνία μας γενικότερα, θεωρώ ότι το 2009 ήταν η πιο επιτυχημένη χρονιά μας, πράγμα που το παραδέχονται όλοι οι συγχωριανοί μας, η νεολαία μας αλλά και οι καλοκαιρινοί μας επισκέπτες.
Στο τομέα έργα: Ολοκληρώσαμε την ανακαίνιση της βρύσης του κάτω χωριού, δηλαδή της Μαρίτσας.
Πλακοστρώσαμε το νοτιοδυτικό τμήμα της πλατείας μετά από άδεια που μας χορήγησε ο δήμος Αυλώνος. Για το έργο αυτό υπήρξαν αντιδράσεις ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Το όποιο ιδιοκτησιακό καθεστώς ισχύει για το συγκεκριμένο κομμάτι. Εμείς ούτε το αμφισβητήσαμε, ούτε το αμφισβητούμε, διότι δεν είναι δική μας ευθύνη. Εμείς μια ήδη διαμορφωμένη κατάσταση, άσχημη κατάσταση, την ομορφύναμε με πλακόστρωση και κατασκευή σκαλοπατιών. Τίποτα άλλο δεν κάναμε.
Η πλατεία στο οικόπεδο Παναγόπουλου δεν έγινε λόγω της οικονομικής κρίσης που ενέσκηψε στη χώρα μας αλλά και λόγω του ότι δεν ολοκληρώθηκε η σύνταξη του συμβολαίου.
Το γήπεδο που είχαμε υποσχεθεί στη νεολαία μας δεν προχώρησε, όχι με δική μας ευθύνη, γιατί κατεβάλαμε προσπάθειες, όμως δεν είχαμε καμία βοήθεια από δικούς μας ανθρώπους, αρμόδιους, στους οποίους είχαμε απευθυνθεί, άλλωστε δεν είναι και εύκολη υπόθεση. Σαν αντιστάθμισμα προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε την κατασκευή γηπέδου μπάσκετ σε χώρο που παραχωρούσα εγώ στο κτήμα στη θέση Πλατανούλια, όπου υπήρχε το αμπέλι μας, όμως θεωρήθηκε από πολλούς ότι είναι μακριά από  το χωριό και έτσι εγκαταλείφθηκε και αυτή η προσπάθεια.
Το μονοπάτι από τη βρύση της Μαρίτσας, άνω βρύση, Λαγκάδες, Μαγουλού, βρύση Μαρίτσας δεν έγινε, αν και θα μπορούσε να γίνει και δεν έγινε λόγω πολλών δικών  μου επαγγελματικών υποχρεώσεων αλλά και των άλλων μελών του συλλόγου. Όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει σε εξέλιξη η κατασκευή του μαντρότοιχου του νεκροταφείου μας. Το έργο αυτό αρχικά είχε αποφασισθεί να το αναλάβει το Τ.Σ. με πρωτοβουλία του οποίου άρχισε, λόγω όμως νομικού κωλύματος δεν ήταν δυνατόν να γίνει από το Τ.Σ. και έτσι αναλάβαμε εμείς την κατασκευή του, προκειμένου να εξυπηρετήσουμε και να ξεμπλέξουμε την κατάσταση. Τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί γι αυτό το σκοπό ανέρχονται, μετά γενναιόδωρες προσφορές σε περίπου 8.000 ευρώ και πιστεύω ότι αρκούν για την περάτωση του έργου. Τα χρήματα όμως αυτά δεν είναι στο λογαριασμό του συλλόγου, ενώ τα τιμολόγια που εκδόθηκαν ή θα εκδοθούν είναι στο όνομα του συλλόγου. Προτείνω λοιπόν, και ζητώ την έγκρισης σας, τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί για αυτό το σκοπό να μεταφερθούν (δηλαδή να αναληφθούν και να κατατεθούν) στο λογαριασμό του συλλόγου και αν περισσέψει κάποιο ποσό θα παραμείνει στο σύλλογο, αν όμως δεν φθάσουν και χρειαστεί κάποιο ποσό επί πλέον, το οποίο πιστεύω θα είναι μικρό, να συμπληρωθεί από το σύλλογο. Με αυτό τον τρόπο το ταμείο του συλλόγου θα παρουσιάζει το πραγματικό του υπόλοιπο.
Στο τρίτο άξονα της δράσης μας, δηλαδή αυτό της εξεύρεσης χρημάτων, δεν είχαμε πολλή επιτυχία λόγω της οικονομικής κρίσης. Χρηματοδοτηθήκαμε μόνο με 3000 ευρώ από τον πρώην υπουργό οικονομικών κ. Γιάννη Παπαθανασίου. Από τον πρώην υφυπουργό οικονομικών κ. Αντώνη Μπέζα μας είχε εγκρίνει επιχορήγηση ποσού 2.000 ευρώ τα οποία όμως, λόγω της κυβερνητικής αλλαγής δεν εκταμιεύθηκαν προς το σύλλογό μας. Όμως οι συνδρομές των μελών, οι δικές σας συνδρομές, ανήλθαν για το χρόνο που πέρασε στο ποσόν των 7.665 ευρώ, αν δε υπολογίσουμε και τα ποσά που καταθέσατε στο λογαριασμό για τη μάντρα του νεκροταφείου, τότε ξεπέρασαν και αυτό ακόμη το 2008 που ήταν και η καλύτερή μας χρονιά από άποψη συνδρομών και είχε φθάσει το ποσόν 8.943 ευρώ.
Αυτή ήταν, αγαπητοί συγχωριανοί, η δράση του απερχόμενου Δ.Σ. για το έτος 2009 και ζητώ από σας την απαλλαγή του από κάθε ευθύνη. Ενημερωτικά σας αναφέρω ότι για να προλάβουμε τις ημερομηνίες προκειμένου να κάνουμε το χορό του 2010 πήραμε την πρωτοβουλία, για να διευκολύνουμε το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει από τις σημερινές μας αρχαιρεσίες, και κλείσαμε και φέτος την ίδια αίθουσα ΑΡΙΩΝ στο Μοσχάτο, πετύχαμε καλλίτερες τιμές από πέρυσι και σας παρακαλούμε όλους να συμμετάσχετε, η τιμή της πρόσκλησης – χωρίς να θέλω να προκαταλάβω το νέο Δ.Σ.- θα είναι κάτω από 30 ευρώ το άτομο και θα περιλαμβάνονται και τα ποτά (κρασί, μπύρες, αναψυκτικά).
Τελειώνοντας σας ευχαριστώ εκ μέρους όλων των μελών του απερχόμενου Δ.Σ., για τη στήριξή σας στα 4 χρόνια της θητείας μας.


Απολογισμός πεπραγμένων (2007) του παλαιού Δ.Σ. και οι... προγραμματικές δηλώσεις του καινούργιου Δ.Σ.
Ομιλία του προέδρου του Δ.Σ. I. Γιαννακόπουλου στη Γενική Συνέλευση
Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες,
Φίλες και φίλοι της Αγαλιανής, το Δ.Σ σας εύχεται χρόνια πολλά, καλή χρονιά, υγεία, χαρά και ευτυχία.
Πέρασε ένας χρόνος από την αντίστοιχη περυσινή Γενική Συνέλευση, ένας χρόνος πλούσιος σε δράση από πλευράς του συλλόγου μας. Πιστοί στις προγραμματικές μας δηλώσεις κινηθήκαμε σε τρεις άξονες. Έργα, εξεύρεση πόρων δηλαδή χρημάτων και επικοινωνία. Πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά και στις τρεις ενότητες.
Όσον αφορά την επικοινωνία: Κάναμε με επιτυχία τον καθιερωμένο ετήσιο χορό μας στο Ηπειρώτικο σαλόνι, η συμμετοχή των συμπατριωτών μας ήταν ενθουσιώδης και απρόσμενη, ήρθαν συμπατριώτες μας που είχαν πολλά χρόνια να εμφανισθούν σε εκδηλώσεις του συλλόγου μας.

 Ο στόχος των 150 ατόμων που είχαμε θέσει σχεδόν επιτεύχθηκε και λέγω σχεδόν διότι προσήλθαν 125 άτομα δηλαδή ποσοστό κάλυψης περίπου 85%, θα είχαμε δε υπερκαλύψει το στόχο των 150 ατόμων αν δεν υπήρχε εκείνη την εποχή μια επιδημία ίωσης που εμπόδισε μεγάλες παρέες να προσέλθουν.
Επόμενη εκδήλωση του συλλόγου μας ήταν η καθιερωμένη εκδήλωση του Πάσχα. Ήταν μια ΑΠΟΤΥΧΙΑ, από τη μια ο κρύος καιρός, από την άλλη η κούραση της συγκεκριμένης ημέρας αλλά και η (πιθανή) κόπωση από αυτή την εκδήλωση που επαναλαμβάνεται περίπου 30 χρόνια τώρα (από το 1979 ή 80) έχει κάνει πολλούς από τους συμπατριώτες μας να αδιαφορήσουν, με αποτέλεσμα έξοδα, κούραση από τη μεριά των μελών του ΔΣ που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, αλλά και αγωνία για την επιτυχία της να πηγαίνουν στράφι. Προτείνουμε στο σώμα να πάρει απόφαση για την κατάργηση της. (θα μπορούσα να προτείνω να εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ να αποφασίζει για την πραγματοποίησή της ή όχι, αυτό όμως θα ήταν μια πρόσθετη αγωνία για το ΔΣ και αιτία κριτικής, τόσο κατά την πραγματοποίηση και αποτυχία της, όσο και σε περίπτωση μη πραγματοποιησής της),για το λόγο αυτό επιμένουμε στην προτασή μας για καταργησή της.
Στις 16,17 και 18 Ιουλίου 2007 κάναμε την προγραμματισμένη καθαριότητα στο χωριό μας με προσωπική εργασία. Η συμμετοχή σ αυτή την, για πρώτη φορά γενόμενη, εκδήλωση ήταν μικρότερη της αναμενόμενης πλην όμως η αξιολόγηση της κρίνεται θετική.
Καθαρίσαμε την πλατεία και τον περιβάλλοντα χώρο της, βάψαμε τα κιγκλιδώματα, τοποθετήσαμε ζαρντινιέρες με γεράνια, καθαρίσαμε την βρύση του πάνω χωριού, κάναμε καθαριότητα, αλλά και αισθητή την παρουσία μας στην παραλία του Αγιανακιού και μια προσπάθεια καθαρισμού του Κουφόλογκα που από πηγή ζωής που έπρεπε να είναι, έχει γίνει σκουπιδότοπος και συνεχίζει να βρωμίζεται. Πρέπει όλοι μας να ευαισθητοποιηθούμε και να κατανοήσουμε ότι το περιβάλλον είναι ο ζωτικός μας χώρος, ας προσπαθήσουμε να το προστατεύσουμε. Ένας, δύο ή μόνο πέντε κούκοι δεν αρκούν, και το λέγω αυτό, επειδή κάποιες λαθραίες υλοτομίες και παράνομες ενέργειες έχουν κάνει την εμφάνισή τους.
Στις 27 Ιουλίου του Αγίου Παντελεήμονος πέραν από την καθιερωμένη πλέον αρτοκλασία και τα αναψυκτικά και γλυκά που προσφέραμε μετά τη Λειτουργία, διοργανώσαμε το πανηγύρι μας μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες που είχαμε με τους υπεύθυνους του καφενείου, με πρωτοβουλία, οφείλουμε να ομολογήσουμε, του Θόδωρου Γυφτόπουλου που μας προέτρεψε προς αυτό το σκοπό, και σημειώσαμε και εκεί σημαντική επιτυχία, χαρίζοντας μια ωραία βραδιά στους συμπατριώτες μας αλλά και τους επισκέπτες της Αγαλιανής και τονώνοντας το θεσμό του πανηγυριού μας.
Στις 18 Αυγούστου κάναμε κάτι πρωτόγνωρο, το πρώτο Αγαλιαναίικο αντάμωμα. Η επιτυχία του, όπως εύστοχα έγραψε στην εφημερίδα μας ο Γιάννης Αδαμόπουλος, ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Όσοι ήσασταν εκεί ξέρετε από πρώτο χέρι γιατί ομιλώ. Υπολογίζαμε 150 άτομα και ξεπεράσαμε τα 200. Την εκδηλωσή μας τίμησε με την παρουσία του ο Νομάρχης Μεσσηνίας, συμπατριώτης μας Δημήτρης Δράκος στον οποίο απονείμαμε τιμητική πλακέτα όπως και στους αδελφούς Δημήτρη και Νικόλαο Παναγόπουλο οι οποίοι προσφέρουν συνέχεια στο χωριό μας με τελευταία χειρονομία τους την προθεσή τους να δωρίσουν το οικόπεδο (που ανήκει στο Δημήτρη ) στο κέντρο του χωριού προκειμένου να γίνει πλατεία. Αυτό το έργο καθυστερεί ανεξάρτητα από τη δική μας θέληση. Για να προχωρήσουν τα συμβόλαια πρέπει να γίνει αποδοχή της δωρεάς από το Δήμο και να εξουσιοδοτηθεί ο δήμαρχος να υπογράψει. Από πλευράς συλλόγου έχει γίνει έγγραφο στο δήμο από I ης Αυγούστου 2007 και ακόμα είμαστε στην αναμονή. Αν δεν προχωρήσει ο δήμος, προτείνω να ζητήσουμε από τον Δημήτρη Παναγόπουλο να κάνει τη δωρεά του στο σύλλογο μας και να φτιάξει ο σύλλογος την πλατεία. Βέβαια, σ αυτή την περίπτωση, κάποια χρήματα που έχουν εγκριθεί στο δήμο γι αυτό το σκοπό (νομίζω 40.000 Ευρώ) πιθανόν να χαθούν.
Επανερχόμενος στην εκδήλωση του Αγαλιαναίικου ανταμώματος θέλω να προσθέσω ότι τόση ήταν η επιτυχία του και τόσος ο ενθουσιασμός που προκάλεσε ώστε αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για επίδοξους ή φτασμένους ποιητές.
Επιτρέψτε μου για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης αυτής. Τις νοικοκυρές της Αγαλιανής, τα μέλη του ΔΣ, τους συμπατριώτες που προσέφεραν την προσωπική τους εργασία. Ας μην αναφερθώ προσωπικά σε κανέναν για να μη αδικήσω κάποιους άλλους. Πάντως με την εκδήλωση αυτή ισοφαρίσαμε και ξεπεράσαμε την αποτυχία της Πασχαλιάτικης εκδήλωσης, προτείνουμε δε η εκδήλωση αυτή να καθιερωθεί και να αντικαταστήσει την εκδήλωση του Πάσχα.
Στην ενότητα της επικοινωνίας πάντα, τα Χριστούγεννα κάναμε μια μικρή εκδήλωση στο χωριό για όσους ήταν εκεί με καφέ, ποτό, γλυκά μετά τη θεία Λειτουργία και περάσαμε πολύ όμορφα. Είναι και αυτή μία εκδήλωση που καθιερώθηκε πλέον και θα πρέπει να συνεχισθεί από το νέο ΔΣ που θα προκύψει.
Πέραν από τα παραπάνω, και ανεξάρτητα αν θα είμαστε εμείς στο νέο ΔΣ που θα προκύψει από τις σημερινές αρχαιρεσίες, έχουμε εξασφαλίσει, ήδη έχουν μεταφερθεί στο χωριό, πέντε αγωνιστικά ποδήλατα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τα οποία θα κληρωθούν σε παιδιά του χωριού μας ηλικίας από 7 έως 12 ετών. Η κλήρωση προτείνουμε να γίνει το Μεγάλο Σάββατο στην πλατεία του χωριού μας.
Το απερχόμενο ΔΣ κινήθηκε και προς την πλευρά της δημιουργίας Αθλητικού Ομίλου με έμφαση στη δημιουργία ποδοσφαιρικής ομάδας.
Παρά το γεγονός ότι για λόγους, ανεξάρτητους από τη θελησή μας (τους οποίους θα παρακαλούσα να μας αναφέρει ο συμπατριώτης μας δικηγόρος Σωτήρης Πούλος - τον οποίο βέβαια ευχαριστούμε τόσο για τις προσπάθειες του για τη σύσταση του ομίλου, όσο για το γεγονός ότι με επιτυχία και αφιλοκερδώς τροποποίησε το καταστατικό του συλλόγου μας) καθυστερεί η σύσταση ή μάλλον η έγκριση του καταστατικού του Αθλητικού μας Ομίλου, αλλά και παρά το γεγονός ότι στις έγγραφες από την εφημερίδα μας εκκλήσεις προς του νέους μας δεν ανταποκρίθηκε απολύτως κανένας να μας ειπεί αν παίζει σε κάποιο άθλημα σε ποια θέση κλπ, 22 εμφανίσεις, κάλτσες και δέκα μπάλες είναι στο χωριό και περιμένουν τους πρώτους νέους μας που θα έχουν την τιμή να αποτελέσουν την πρώτη ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού μας, τον ΗΡΑΚΛΗ Αγαλιανής. Παράλληλα πετύχαμε την έγκριση του εκκλησιαστικού συμβουλίου για βελτίωση της ασφάλειας του δρόμου Αγαλιανής - Βλασσάδας στη νοτιοδυτική γωνία του περιβόλου της εκκλησίας μας.
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο αποδέχθηκε την προτασή μας να κοπεί η γωνία και να μεταφερθεί πιο μέσα. Αυτό έχει γίνει γνωστό στο δήμο και περιμένουμε να ενεργήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να υποκαταστήσουμε εμείς το δήμο. Είναι δημοτικό έργο και από το δήμο πρέπει να γίνει.
Το βιβλίο της Αγαλιανής που υποσχεθήκαμε πέρυσι βρίσκεται στο στάδιο της έκδοσης. Ελπίζαμε ότι θα είχαμε τη χαρά να το διανείμουμε σήμερα, όμως παρά τις προσπαθειές μας και τον αγώνα δρόμου που κάναμε, δεν καταφέραμε να το εκδόσουμε στην ώρα που θέλαμε. Η εξεύρεση της ύλης, η αντιγραφή της, η επανειλημμένη διόρθωση, η μορφοποίηση, η εξεύρεση φωτογραφιών και άλλα τεχνικά θέματα αποδείχθηκαν χρονοβόρα και μας στέρησαν τη χαρά της διανομής του σήμερα.
Στην ενότητα εξεύρεσης χρημάτων: και εκεί τα πήγαμε πολύ καλά, υποβάλλαμε 4 αιτήσεις σε ισάριθμα υπουργεία. Ανταποκρίθηκαν δύο υφυπουργοί οι κύριοι Πέτρος Δούκας και Γιάννης Παπαθανασίου. Το ποσό που εισπράξαμε από την κρατική επιχορήγηση ανέρχεται σε 13000 ΕΥΡΩ. Εκτός όμως από το ανωτέρω ποσό θα πρέπει να επισημάνω ότι όλοι οι συμπατριώτες μας ανταποκρίθηκαν με το παραπάνω απέναντι στο σύλλογο μας. Οι συνδρομές τους ήσαν γενναιόδωρες και στην ώρα τους. Δε χρειάστηκε να κάνουμε καμία υπενθύμιση από την εφημερίδα μας για την αποστολή των συνδρομών. Η μόνη υπενθύμιση που κάναμε ήταν για το που πρέπει να στέλνονται τα χρήματα, γιατί οι συμπατριώτες μας, στην επιθυμία τους να είναι συνεπείς στην υποχρέωσή τους απέναντι στο σύλλογο, στέλνουν τα χρήματα επ ονόματι της εφημερίδας μας ή του συλλόγου αόριστα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να τα εισπράξουμε. Τα παραπάνω δείχνουν ότι οι συμπατριώτες μας πιστεύουν στο σύλλογο, τον εμπιστεύονται, τον ενισχύουν και ο σύλλογος μας έχει καταξιωθεί στη συνείδηση τους. Το ταμείο μας όπως θα διαπιστώσετε από την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής έχει αρκετά ρευστά διαθέσιμά, κατατεθειμένα στην τράπεζα, ώστε τα προγραμματισμένα έργα να υλοποιηθούν.

3η Ενότητα : έργα.
Όσον αφορά τα έργα που εξαγγείλαμε στην περυσινή Γενική μας Συνέλευση, στις προγραμματικές μας δηλώσεις δεν προχώρησαν όσο γρήγορα θα θέλαμε, όμως δεν ακυρώθηκαν.
Κινηθήκαμε με την ταχύτητα που μπορούσαμε, αλλά τον πρώτο λόγο τον έχουν οι τεχνίτες και τα μηχανήματα.
Με μεγάλη προσπάθεια, παρακάλια και πιέσεις προς τον Δημήτρη Τρίμη, κατορθώσαμε να τσιμεντοστρώσουμε το χώρο της κάτω βρύσης του πάνω χωριού (τον οποίο επισημαίνω, με προσωπική εργασία κάποιοι από εμάς είχαμε καθαρίσει στις 24 Μαρτίου 2007 και είχαμε αρθρογραφήσει σχετικά στην εφημερίδα μας, τονίζοντας τη δύναμη της θέλησης και της συλλογικής προσπάθειας).
Το έργο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κατασκευαστούν μαντρότοιχοι, θα επενδυθεί το τσιμέντο με πλάκες, θα τοποθετηθεί πέτρινο τραπέζι (τσιμεντένια επιφάνεια επενδεδυμένη με πέτρες), θα κατασκευασθεί το μονοπάτι από το δρόμο μέχρι τη βρύση πέτρινο, και θα καθαρισθεί ο περιβάλλον χώρος. Φιλοδοξία αλλά και πιστεύω μας είναι να γίνει ο τόπος αυτός, τόπος προορισμού και αναψυχής. Είμαι σίγουρος ότι θα το επιτύχουμε.
Η ανάδειξη της βρύσης του κάτω χωριού, παραμένει στις πρώτες προτεραιότητες μας διότι πιστεύουμε ότι αξίζει να αναδειχθεί. Βρίσκεται σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον και θα μπορούσε να ενωθεί με μονοπάτι μέσα από το ρέμα με την βρύση του πάνω χωριού, ώστε το έργο της ανάδειξης των πολιτισμικών μας στοιχείων να γίνει πιο ολοκληρωμένο. Το ότι δεν έχει προχωρήσει και αυτό το έργο δεν οφείλεται σε αδράνεια δική μας. Πολλές φορές προσπαθήσαμε να συντονίσουμε τα μηχανήματα του δήμου ώστε να κάνουν την αποκάλυψη του χώρου, αλλά δεν κατέστη δυνατό, σε αυτό φταίει και η έλλειψη προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου και γενικότερα η κατάσταση που επικρατεί στο τοπικό μας διαμέρισμα, στο χωριό μας.
Ένα άλλο έργο που είχαμε προγραμματίσει ήταν η κατασκευή πέτρινης βρύσης στην είσοδο του χωριού από το Καλονερό. Την κατασκευή του έργου αυτού την αναβάλλαμε διότι, και ο χώρος που λέγαμε να την κατασκευάσουμε δεν προσφέρεται αφού χρειάζονται να γίνουν και άλλα έργα ανάπλασης στη θέση αυτή για να αναδειχθεί το έργο, και το συνδέσαμε με την πλατεία που πρόκειται να γίνει στο οικόπεδο Παναγόπουλου στο κέντρο του χωριού, γι αυτό θεωρήσαμε ότι δεν έπρεπε να ξοδέψουμε χρήματα.
θέλω στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, είναι το ότι στην περιοχή μας δεν υπάρχουν οργανωμένες επιχειρήσεις εργολάβων που να χορηγούν τιμολόγια και άλλα παραστατικά, ώστε να είναι νομότυπη η δικαιολόγηση των εξόδων μας. Μεγάλοι εργολάβοι οργανωμένοι, δεν αναλαμβάνουν τόσο μικρά έργα, εκτός του ότι είναι δύσκολο να βρούμε και μικρούς.
Γι αυτό προτείνω, και ζητώ την έγκριση του σώματος, σε περιπτώσεις που δεν είναι δυνατή η λήψη των προβλεπόμενων παραστατικών, να καλύπτεται η δαπάνη με αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης που θα εκδίδονται από το σύλλογο, θα υπογράφονται από τον πρόεδρο και τον ταμία του συλλόγου αλλά, και από αυτόν που παίρνει να χρήματα.
Αυτή ήταν η δράση του απερχόμενου Δ.Σ. Ζητώ από το σώμα την έγκριση των πεπραγμένων του 2007 και την απαλλαγή του Δ.Σ από κάθε ευθύνη.
Επίσης ζητώ, εφόσον βέβαια μας εμπιστεύεστε, την ψήφο σας για την ανανέωση της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ για την επόμενη διετία προκειμένου να τελειώσουμε τα έργα που έχουμε αρχίσει ή προγραμματίσει. Σε περίπτωση που μας τιμήσετε με την ψήφο σας θα κινηθούμε για το τρέχον έτος πάλι σε τρεις άξονες: Εργα, Εξεύρεση χρημάτων και επικοινωνία.
Όσον αφορά τα έργα. θα ολοκληρώσουμε αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσα έχουμε προγραμματίσει από πέρυσι. Ανάλογα με τα χρήματα που θα εισπράξουμε θα κινηθούμε προς άλλες κατευθύνσεις, δηλαδή θα βελτιώσουμε του "Παρασκευά τ αλώνι" με μόνιμη εγκατάσταση φωτισμού (τα φωτιστικά σώματα τα έχουμε εξασφαλίσει από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού), θα στοκάρουμε τους αρμούς ή θα το τσιμεντοστρώσουμε και θα το επενδύσουμε με πλάκες, ενδεχομένως τις ίδιες πλάκες που έχει σήμερα και όποια άλλη παρέμβαση θεωρηθεί αναγκαία.
Σκεπτόμαστε να πλακοστρώσουμε το κάτω μέρος της υπάρχουσας πλατείας με την προσθήκη σκαλοπατιών για την κίνηση των περίοικων συμπατριωτών μας, με τη συγκατάθεσή τους βέβαια.
Στη σκέψη μας είναι και η κατασκευή της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου στη Μαγουλού, χωρίς όμως να έχει ωριμάσει η σκέψη αυτή, νομίζουμε όμως ότι αξίζει μια τέτοια κίνηση.
Επίσης σκεφτόμαστε να φτιάξουμε χαγιάτια στην εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονος αν βέβαια εξασφαλίσουμε χρήματα. Σε σχέση με την εξεύρεση χρημάτων θα κινηθούμε όπως πέρυσι, δηλαδή θα ζητήσουμε από το δημόσιο επιχορηγήσεις και ενδεχομένως από τους έχοντες συμπατριώτες μας.
Τώρα όσον αφορά τις εκδηλώσεις θα είναι οι εξής: Ήδη έχει προγραμματισθεί ο ετήσιος αποκριάτικος χορός μας για τις 16 Φεβρουαρίου όπως είπαμε και στην αρχή.
Το μεγάλο Σάββατο θα κληρώσουμε τα πέντε ποδήλατα σε παιδιά των συμπατριωτών μας ηλικίας από 7 έως 12 χρονών και κατά παράκληση σε όσα δεν έχουν ποδήλατο, γι αυτό όσοι έχουν παιδιά σε αυτές τις ηλικίες, καλό είναι να προγραμματίσουν να περάσουν το Πάσχα εφέτος στο χωριό μας.
Η εκδήλωση του Πάσχα δεν θα γίνει, αφού επιμένουμε να καταργηθεί από τη Γ. Σ. θεωρούμε ότι εφέτος η καθαριότητα είναι επιβεβλημένη και να επεκταθεί στα αγριόχορτα γύρω από το χωριό, βέβαια τον πρώτο λόγο έχει κάθε νοικοκύρης στο σπίτι του.
θα επαναλάβουμε το Αγαλιαναίικο αντάμωμα, και καλό θα είναι να είμαστε όλοι εκεί, το πρώτο Σάββατο του Αυγούστου μετά της Παναγίας το Δεκαπενταύγουστο, δηλαδή στις 16 Αυ¬γούστου 2008.
Προγραμματίζουμε για τις μεγαλύτερες ηλικίες, έτσι για να το διασκεδάσουμε, ένα διαγωνισμό δηλωτής την εβδομάδα προτού ή μετά της Παναγίας, με χρηματικό έπαθλο για τους δύο πρωταθλητές (το τελευταίο ζευγάρι δηλαδή) ώστε να έχει και ενδιαφέρον και συμμετοχή. Πιθανόν, με απόφαση του Δ.Σ να κάνουμε και αγώνες σκάκι για μικρότερες ηλικίες, αλλά και εξερευνητικούς περιπάτους στα μέρη του χωριού μας.
Επειδή θεωρούμε ότι τα έργα που έχουμε προγραμματίσει θα τελειώσουν, σκεφτόμαστε να κάνουμε εγκαίνια και κάποια εκδήλωση την οποία θα αποφασίσει το Δ.Σ. Επίσης θα διοργανώσουμε τις εκδηλώσεις του πανηγυριού (τουλάχιστον τις πρωινές) και των Χριστουγέννων.
Πρωταρχική στα σχέδιά μας παραμένει η ίδρυση του Αθλητικού Ομίλου που πιστεύουμε ότι θα δώσει ζωή στο χωριό μας, καθώς και η έκδοση ενός βιβλίου συνταγών με συνταγές των γυναικών της Αγαλιανής, οι οποίες βέβαια, εκτός ελαχίστων δεν ανταποκρίθηκαν στο καλεσμά μας να τις κάνουμε διάσημες στελνωντάς μας τις συνταγές τους, παρά ταύτα εμείς θα επιμείνουμε.
Σας ευχαριστώ πολύ.


Για επικοινωνία με την ιστοσελίδα μας: κος Γεώργιος Χάλαρης, τηλ. 6944347609,
Ηλεκτρονική διεύθυνση: agaliani.trifilias@gmail.com

Επιστροφή στη σελίδα "Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ"

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ