Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ



ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ


ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 87

Το Σάββατο 26 Μαίου 2012 στην εκκλησία του χωριού μας ο αγαπητός σε όλους μας Μπόμπος (CHEVARNAKU) βάπτισε το πρώτο του παιδί με ανάδοχο το συγχωριανό μας Μενέλαο Πούλο. Το όνομα που δόθηκε στη μικρή ήταν ΕΛΠΙΔΑ και ευχόμαστε στους γονείς και στο νονό να είναι πάντα χαρούμενο και υγιές.


ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 85

Στις 10 Δεκεμβρίου 2011 στον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης (στην Φιλοθέη Αθηνών) τελέστηκαν οι γάμοι της Νίκης Βασιλείου Λιακόπουλου και του εκλεκτού της, Νικόλα Νικολάου. Το νεανικό ζευγάρι έλαμπε από χαρα και ευτυχία στη σημαντική αυτή στιγμή της ζωής τους. Η γλυκιά μας Νίκη ήταν πολύ όμορφη, το δε νυφικό της απλό, ωραίο και εντυπωσιακό, ο Νικόλας λεβεντόπαιδο και αντάξιος της Νίκης μας. Οι νεόνυμφοι και οι γονείς τους, χαρούμενοι και συγκινημένοι, δέχθηκαν τις ευχές των προσκεκλημένων για ανέφελη και ευτυχισμένη ζωή. Ακολούθησε η γαμήλια δεξίωση σε κτήμα της περιοχής, όπου οι πολυάριθμοι προσκεκλημένοι διασκέδασαν σε ένα αξέχαστο γλέντι, όπου η ποικιλία των πλούσιων και εκλεκτών εδεσμάτων συνδυάστηκε με μουσικές επιλογές που ικανοποίησαν όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις. Προσωπικά έζησα έντονα συναισθήματα χαρμολύπης, αφού μου έλειπε πολύ, ειδικότερα το βράδυ αυτό, ο αείμνηστος φίλος μου και συγχωριανός μας Βασίλης Λιακόπουλος, πατέρας της νύφης, είμαι όμως βέβαιος ότι καμάρωνε από ψηλά το ταιριαστό και όμορφο ζευγάρι, τόσο όσο και η αγαπημένη μας Ιωάννα η μητέρα της νύφης, στην οποία αξίζουν πολλά-πολλά συγχαρητήρια, γιατί μόνη της μεγάλωσε τα παιδιά της με προσωπικές θυσίες και έντιμο καθημερινό αγώνα.
Να ζήσουν χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.
Χαρίλαος Απ. Παπαδόπουλος






ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 84

Μεγάλο ποσοστό επιτυχίας είχαν τα παιδιά μας , τα παιδιά της Αγαλιανής , στις φετινές εξετάσεις για τα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα , με αλφαβητική σειρά ( όσα είναι γνωστά):
Γυφτόπυλος Γιάννης του θεοδ. - Σχολή Ικάρων, Σωτηροπουλου Βίκη του Κων/νου - Μαθηματική Πατρών, Τζώνη Γεωργία του Νικολ. -   Ιατρική Κρήτης, Χάλαρης Δημήτρης του Γεωργίου - Οικονομικές Επιστήμες. 
Χαιρόμαστε για την επιτυχία τους , τα συγχαίρουμε και τους ευχόμαστε πάντα επιτυχίες και σε ανώτερα . το Δ.Σ.


Το Δ.Σ του συλλόγου συγχαίρει τους επιτυχόντες στις φετινές εξετάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ ,σε όσα παιδιά δεν τα κατάφεραν να συνεχίσουν την προσπάθεια και του χρόνου σίγουρα θα δεχθούν και αυτά συγχαρητήρια .

Γάμοι
Ο Παναγιώτης Βασιλείου Μπάλτας και η Μαρία I. Κεράτσα ετέλεσαν το γάμο τους. Ευχόμαστε στους νεόνυμφους, ευτυχία, ευζωία, μακροβιότητα. Το Δ.Σ.





ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 83

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ, Γεννήσεις.
- Ο γυιός του Ζώη Φραγκούλια Θοδωρής, απέκτησε δεύτερο παιδί (κοριτσάκι).
- Ο Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου μας Σταύρος Χ. Γεωργιόπουλος απέκτησε κοριτσάκι.
- Ο Ιωάννης Δ. Γιαννακόπουλος (Πρόεδρος του Δ.Σ.) απέκτησε τη δεύτερη εγγονή του. 

Το Δ.Σ. εύχεται να τους ζήσουν.




ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 80

Ένας επιμελής φοιτητής
Ο Χάρης Δημ. Παρασκευόπουλος (εγγονός του Χαράλαμπου) πρωτοετής φοιτητής του Χημικού Τμήματος του Πολυτεχνείου διακρίθηκε με τις εξαιρετικές επιδόσεις την περασμένη - διδακτική - χρονιά. Επιμελής, μεθοδικός, φιλόπονος δεν ακολούθησε την "εθιμικώ δικαίω" "χαλαρή" παρακολούθηση και μεταφορά των μαθημάτων του έτους, αλλά "πέρασε" όλα τα μαθήματά του με ιδιαίτερη υψηλή βαθμολογία (Μέσος όρος άνω του εννέα (9). Συγχαίρουμε τον φερέλπη νέο και ευχόμαστε να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο, ώστε να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

Συγχαίρουμε τα παιδιά της Αγαλιανής που πέτυχαν στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπαίδευση , σε όσα δεν πέρασαν , καλή επιτυχία στην επόμενη προσπάθεια .



ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 76

Ο Αναστάσιος Γάκης, εγγονός της Τούλας Σωτηροπούλου, εισήχθηκε ως Μηχανολόγος σιο Εθνικό Μεισόβιο Πολυτεχνείο. Θερμά συχχορηπίρια. 
Το Δ.Σ.


ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 75

Το γιο τους βάφτισαν στο Καλονερό ο Θόδωρος Ζώη Φραγκούλιας και η συζυγός του . Το όνομα του νεοφώτιστου Ζώης . Ευχόμαστε στους ευτυχείς γονείς και στους παππούδες να τους ζήσει και να είναι καλορίζικος ο νεαρός Αγαλιαναίος. .

Ο Μανώλης Κων. Τσατραφύλης (έγγονος του Μήτσου Βγενίσιου χια τους παλαιότερους) αποφοίτησε επιτυχώς από την Ιατρική Σχολή και έλαβε το πτυχίο του. Συγχαίρουμε τον νέο θεράποντα του Ιπποκράτη και ευχόμαστε επιτυχή επαγγελματική σταδιοδρομία, κοινωνική ανέλιξη, προσωπική ευτυχία.
ΤοΔΣ


ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 74 

ΕΠΑΞΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ - ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΜΑΣ
Γράφει ο Χαρ. Α. Παπαδόπουλος
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε την επάξια επιλογή - προαγωγή του προέδρου του συλλόγου μας, Γιάννη Γιαννακόπουλου στη θέση του Γενικού Διευθηντή του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών.
Εκφράζοντας πιστεύω τα αισθήματα του συνόλου των συγχωριανών και μελών του συλλόγου μας, Συγχαίρω το Γιάννη για την επάξια επιλογή του και του εύχομαι υγεία και καλή επιτυχία στα μεγάλα καθήκοντα και ευθύνες της υψηλής νέας θέσης που αναλαμβάνει.

Η Αγγελική Κων/νου Γκούντουβα μετά από επιτυχείς εξετάσεις επιλέχθηκε για το Δικαστικό σώμα (Διοικητικό), τη συγχαίρουμε και της ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία.

Βαφτίσια (!) στην Αγαλιανή
Ένα ιδιαίτερα χαρμόσυνο και ελπιδοφόρο γεγονός έλαβε χώρα στην Αγαλιανή στις 23-11-08. Έπειτα από πολλά χρόνια τελέστηκε ένα "ξεχασμένο" μυστήριο, μια τελετή βαπτίσματος μωρού. Μέσα σε έκδηλα συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ψυχική ευφορία και αγαλλίαση, το ζεύγος Γρηγόριος και Μπέβερλυ Χώλσυ βάφτισαν την κόρη τους. Οι ευτυχείς γονείς είναι γιος και νύφη της Γιαννούλας Παναγιώτη Πούλου, η οποία παντρεύτηκε Άγγλο υπήκοο και εγκαταστάθηκε στη Μ. Βρετανία. Δημιούργησε εκεί οικογένεια, απέκτησε δυο παιδιά, τον Γρηγόρη και Γιάννη. Αν και η απόσταση μεγάλη η κουλτούρα διαφορετική, τα ήθη έθιμα αλλότρια δεν "απορροφήθηκε" από το Βρετανικό πολιτισμικό μοντέλο αλλά διατήρησε επαφή με τις γενέθλιες ρίζες της. Έρχεται συχνά στο χωριό, έχει δε κτίσει και εξοχικό σπίτι στην τοποθεσία Κουφή. Και όταν έγινε γιαγιά αποφάσισε να βαπτίσει την εγγονή της στον Προφήτη Ηλία. Το όνομα της νεοφώτιστης: Λίλιαν. Ανάδοχοι: Σταματίνα Πουλοπούλου, Έφη Παναγ. Παρασκευοπούλου. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό και τιμητικό για την κοινότητά μας μια ξενιτεμένη πατριώτισσα να "προσφέρει" στους μόνιμους κατοίκους με την τελετή της βάπτισης ελπίδα, χαρά, συγκίνηση. Είθε ο Ύψιστος που δέχτηκε στη χριστιανική αδελφότητα τη νεοφώτιστη Λίλιαν να της χαρίζει υγεία, γρήγορη ανάπτυξη, μακροζωία, ευτυχία και να την έχει πάντα υπό την σκέπη του. Στους γονείς, παππού, γιαγιά, αναδόχους, συγγενείς να την χαίρονται, να έχει υγεία, δύναμη, να επιτύχει στη ζωή της, και να την καμαρώνουν.





ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 73

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
 Η Φαίη Φιλντίση, κόρη του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου του δήμου μας και συνδημότη μας Γιώργου Φιλντίση, τελείωσε τις σπουδές της στην Οδοντιατρική σχολή και τις ολοκλήρωσε με πρακτική άσκηση σε γνωστό Οδοντιατρικό κέντρο. Το Δ.Σ. του συλλόγου μας τη συγχαίρει και της εύχετασι καλή σταδιοδρομία.

 ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ
Εκτός από τους επιτυχόντες, που γράψαμε στο προηγούμενο τεύχος της εφημερίδας μας, και άλλα παιδιά της Αγαλιανής πέτυχαν σε Πανεπιστημιακές σχολές, τα οποία και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο. Οι επιτυχόντες (που μάθαμε με κάποια καθυστέρηση για την επιτυχία τους ) είναι: 
  • Παρασκευόπουλος Παναγιώτης του Δημ. (6ος στο Χημικό Αθηνών)
  • Σωτηρόπουλος Δημήτριος του Κων/νου (Σχολή Αστυνομίας)
  • Αλβενιώτη Ιουλία του Κων/νου (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.)
  • Γιαννίκος Αλέξανδρος του Αθαν. (Α.Σ.Ο.Ε.Ε.)
  • Γιαννοπούλου Μαρία του Βασ. (Αγγλική Φιλολογία)
Πιθανόν να υπάρχουν και άλλα παιδιά της Αγαλιανής με επιτυχίες που δεν μας έγιναν ακόμα γνωστά, σε κάθε περίπτωση συγχαίρουμε και ευχόμαστε καλή πρόοδο.
Πήρε το πτυχίο της η Μαρία Κ. Τρικαλινού από το Πανεπιστήμιο Αθηνών στο τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής Ψυχολογίας. 
Συγχαρητήρια και καλή σταδιοδρομία.
Το Δ.Σ.




ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 72

ΝΕΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
 Στις 25 Ιουνίου 2008, στην πολυτελή αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε χώρα η τελετή απονομής των πτυχίων στους νέους επιστήμονες, που τελείωσαν με επιτυχία τις σπουδές τους την εκπαιδευτική χρονιά που μόλις πέρασε. Μεταξύ αυτών έλαβε το πτυχίο από το τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, γιος του συγχωριανού μας Χαρίλαου Παπαδόπουλου και της συζύγου του Ραλλούς. Στην τελετή παρέστησαν οι γονείς του, με έκδηλη τη χαρά και την υπερηφάνεια για το γιο τους Δημήτρη, αλλά και πολλοί συγγενείς και φίλοι της οικογένειας.
Στο νέο αυτό επιστήμονα, που μόλις ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία με τις καλύτερες προϋποθέσεις, εκφράζουμε τα συγχαρητήρια μας και τις ευχές μας να είναι υγιής και να επιτύχει τους υψηλούς στόχους που έχει βάλει στη ζωή του.
Στους δε ευτυχείς γονείς του Δημήτρη, Χαρίλαο και Ραλλού, θερμά συγχαρητήρια και ευχές για να τον καμαρώνουν πάντα όπως το επιθυμούν.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΣΤΑ Α.Ε.Ι.
  • Μαρία Μεν. Πούλου (Φιλοσοφική Αθηνών)
  • Χριστίνα Σωτ. Γυφτόπουλου (Νομική Κομοτινής)
Θερμά συγχαρητήρια και επιτυχή φόιτηση. 
Το Δ.Σ.


ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 70

Στις 11/11/2007 τελέστηκε ο γάμος του Θοεδ. Ζ. Φραγκούλια και της Μαρ. Διονυσοπούλου στον Άγιο Αθανάσιο Κυπαρισσίας.

Τους ευχόμαστε βίο ανθόσπαρτοΤο Δ.Σ.



Για επικοινωνία με την ιστοσελίδα μας: κος Γεώργιος Χάλαρης, τηλ. 6944347609,

Ηλεκτρονική διεύθυνση: agaliani.trifilias@gmail.com

Επιστροφή στη σελίδα "Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ"

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ