ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ο έλεγχος της οικονομικής διαχείρισης του έργου του τοπικού συμβουλίου είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Δημότη.
Για την διαχείριση του ποσού που συγκεντρώθηκε το καλοκαίρι για την διάνοιξη των δρόμων από κλαδιά και χόρτα, συγκεντρώθηκαν 900 ευρώ. Η κατάσταση της δημοσιεύτηκε στο προηγούμενο φύλλο της εφημερίδας.
Από αυτά πληρώθηκαν:
1)Γιαννόπουλος Χαράλαμπος 450 ευρώ
2)Γκόκας Τάκης 350 ευρώ
3)Κόρδας Αθανάσιος 50 ευρώ
4)Επισκευή Αντλιοστασικού Μηχανήματος στην Δεξαμενή Νεκροταφείου 50 ευρώ
ΣΥΝΟΛΟ 900 ευρώ
Οι αποδείξεις είναι στην διάθεση του καθενός.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου
Ηλίας Μπάλτας



ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 88

Οπως όλοι θα διαπιστώσατε κατά την έλευσή σας τους καλοκαιρινούς μήνες στο χωριό μας (για καλοκαιρινές διακοπές) όλοι οι δρόμοι πρόσβασης προς τη θάλασσα και όχι μόνο, ήταν σχετικά ελεύθεροι από χόρτα και άλλα είδους κλαδιά. Παρ’ όλη την οικονομική ύφεση που μαστίζει όλους μας, το Τ.Σ. πήρε πρωτοβουλία ομόφωνα και με έρανο από συγχωριανούς εκτελέσαμε το άνοιγμα των δρόμων ( Καλό Νερό – Πηγαδούλια – Βλασάδα – Πρόδρομο – Βανάδα). Προς αποφυγή διαφόρων παρεξηγήσεων, δημοσιεύσαμε την κατάσταση με τα ονόματα των συγχωριανών μας που βοήθησαν οικονομικά στο τεύχος 88 της εφημερίδας μας.
Όλους σας ευχαριστούμε θερμώς, Τ.Σ. Αγαλιανής

Οπως θα έχετε διαπιστώσει ότι κάτι γίνεται στη μικρή πλατεία που διαμορφώθηκε με πρωτοβουλία και πάλι του Τ.Σ. (και χωρίς τη βοήθεια της Δημοτικής Αρχής) και με την οικονομική βοήθεια των συγχωριανών και μόνο. Ανακοινώσαμε τον  αναλυτικό πίνακα με τα ονόματα όσων έχουν μέχρι στιγμής προσφέρει και τους ευχαριστούμε στην εφημερίδα μας (τεύχος 88)





ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 86

ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΑ KAI ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ

Το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητάς μας στην ετήσια γενική συνέλευση που έγινε στις 04-02-2012 κατόπιν παροτρύνσεων πολλών συγχωριανών, έθεσε ως πρώτο θέμα συζητήσεως το κόστος ελαιοπαραγωγής και δεύτερον την ασφάλεια του χωριού από αστυνομικής απόψεως.
Για το πρώτο θέμα όπως όλοι ξέρουμε, τα τρία τελευταία χρόνια όλοι μας μηδενός εξαιρουμένου, έχουμε υποστεί μεγάλη μείωση μισθών και συντάξεων αλλά και οποιονδήποτε άλλων εισοδημάτων. Μόνο το ημερομίσθιο που πληρώνεται στο χωριό μας δεν έχει υποστεί καμία μείωση και παραμένει στα 40 Ευρώ ημερησίως και πολλές φορές - αν και δεν είναι ο κανόνας -με διατροφή. Μετά τα σημερινά δεδομένα και λαμβάνοντας υπόψη ότι το παραγόμενο προϊόν, το λάδι, έχει υποστεί εξευτελιστική τιμή (κάτω των 2 Ευρώ), αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Αυτή ήταν η εισήγηση του Συμβουλίου και κάλεσε τους συγχωριανούς να λάβουν θέση. Μετά από πολλές γνώμες και προτάσεις, καταλήξαμε στην απόφαση, το ημερομίσθιο στο εξής να καθοριστεί στα 30 Ευρώ ημερησίως και η διατροφή στη διάθεση του καθενός! Παρακαλούνται και οι συγχωριανοί που δεν ήσαν παρόντες στη Συνέλευση να τηρήσουν την απόφαση αυτή.
Για το δεύτερο θέμα, την ασφάλεια, το τελευταίο διάστημα έχουν συμβεί πολλές διαρρήξεις στο χωριό μας και στα όμορα χωριά Βανάδα, Σιδηρόκαστρο. Για το λόγο αυτό, η Συνέλευση των συγχωριανών ανέθεσε στο Συμβούλιο να προσέλθει σύσσωμο στο Διοικητή της αστυνομίας και να απαιτήσει την καλύτερη αστυνόμευση του χωριού μας και δεύτερο να κάνει έρευνα αγοράς για ιδιωτική εταιρία αστυνόμευσης  για το κόστος αυτής ώστε να είναι σε συμβατά όρια (οικονομικά) για την προστασία των χωριών. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αργότερα. Στην Συνέλευση παρέστησαν και οι πρόεδροι Πρόδρομου και Σιδηροκάστρου, οι οποίοι συμφώνησαν και αυτοί για αυτές τις ενέργειες.




 ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 84

Πρακτικό της υπ' αριθμ. 11/2008
Συνεδριάσεως του τοπικού Συμβουλίου του Α.Α. Αγαλιανής Αριθμός απόφασης 11/26-10-2008 Περίληψη
Θέματα: 1) Συζήτηση της επιστολής του κου Ιωάννη Γιαννακόπουλου με την οποία παραχωρεί δωρεάν, χώρο της ιδιοκτησίας του στη θέση Πλατανούλια για διενέργεια γεώτρησης και επιτρέπει να γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για υλοποίηση του έργου.
Στην Αγαλιανή και στο Τοπικό Κατάστημα του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγαλιανής, σήμερα την 26η Οκτωβρίου του 2008, ημέρα Κυριακή και ώρα 11/00 π.μ. ήλθε σε συνεδρίαση το Τοπικό Συμβούλιο του Δημ. Α. Αγαλιανής μετά από τηλεφωνική πρόσκληση του Προέδρου και αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο τριών (3) μελών ευρέθησαν άπαντες παρόντες.
Πρόεδρος: Ηλίας Μπάλτας
Η σύμβουλος: Φωτεινή Παρζακώνη
Η γραμματέας: Βασιλική Μητροπούλου-Γιαννακοπούλου
Ο Πρόεδρος εκήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και εισηγήθηκε τα θέματα συζήτησης.
Για το πρώτο θέμα:
Μετά την ανάγνωση της επιστολής από τον Πρόεδρο, το Τοπικό Συμβούλιο αποδέχεται με ευγνωμοσύνη την δωρεά του κ. Ιωάννη Γιαννακόπουλου και τον ευχαριστεί για όλες τις προσπάθειες που έχει κάνει μέχρι τώρα για την υλοποίηση ενός τόσου αναγκαίου και σημαντικού έργου. Για το λόγο αυτό, σε τελετή που θα καθορισθεί, θα τον ανακηρύξει ως 'διακεκριμένο Δημότη της Αγαλιανής*, θα του δοθεί τιμητική πλακέτα και θα αναρτήσει στον χώρο της γεώτρησης ανάλογη επιγραφή σε ένδειξη ευγνωμοσύνης, για την προσφορά του στους κατοίκους της Αγαλιανής.


Διαμόρφωση της μικρής πλατείας του χωρίου μας
(Οικόπεδο από δωρεά των αδελφών Δημητρίου και Νικολάου Παναγοπούλου).
Ο χώρος αυτός ήταν πριν μερικά χρόνια τόπος απόθεσης σκουπιδιών και πάσης φύσεως άχρηστων υλικών. Προ δύο ετών με ευγενική χειρονομία του κ. Ιωάννη Γαλάνη, ο οποίος διέθεσε δωρεάν τα μηχανήματά του έγινε καθαρισμός και διευθέτηση του χώρου και χρησιμοποιείτο για παρκάρισμα οχημάτων.
Το Τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε να προσπαθήσει να διαμορφώσει, καλλωπίσει και αναδείξει το χώρο, με ιδιωτικές προσφορές, διότι είναι αδύνατον να χρηματοδοτηθεί το έργο από δημοτικά, κρατικά κονδύλια. Μετά από μια ιδιαίτερα γενναιόδωρη και συγκινητική προσφορά της κας Αθηνάς Μπάλτα-Μονογυιού (εις μνήμην του πατέρα της Δημοσθένη Μπάλτα, 2000 Ευρώ),της μόνιμης χορηγού μας κας Margaret Wiese (300 Ευρώ) και άλλων μικροτέρων εισφορών ξεκινήσαμε έργα διευθέτησης και ανάδειξης του χώρου. Το πλάνο, το σχέδιο διαμόρφωσης προβλέπει στο επάνω (δυτικά) μέρος επένδυση με πέτρα, σε πλάτος 3.50-4.00 μ., τεχνητό καταρράκτη, δεξιά-αριστερά φύτευση φυτών, τοποθέτηση ζαρντινιέρων με άνθη. Στην πλευρά προς το οικόπεδο Σωτηροπούλου θα τοποθετηθούν παγκάκια. Αρχιτέκτων εντόπια μας υποσχέθηκε ότι θα συντάξει σχετική μελέτη και θα μας στείλει φωτογραφικό υλικό παρόμοιων έργων. Για να ολοκληρωθεί όμως το έργο να υλοποιηθούν τα σχέδια αυτά, απαιτούνται χρήματα τα οποία μόνο από εθελοντική προσφορά των συγχωριανών μπορούν να συγκεντρωθούν. Βέβαια την ιδιαιτέρα αυτή δύσκολη περίοδο που τα οικονομικά όλων μας μειώνονται, μία επιπλέον δαπάνη δεν είναι εύκολη για όλους. Όμως -σε εθελοντική πάντα βάση- μπορεί να γίνει μια ιεράρχηση προτεραιοτήτων, μια αξιολόγηση οφέλους-κόστους και να επωμιστούμε μια μικρή επιβάρυνση, ένα επιπλέον έξοδο ώστε να αποκτήσουμε μια δημόσια πλατεία, ένα κοινόχρηστο χώρο, όμορφο, λειτουργικό, χρηστικό. Η ιδιαιτέρα μας πατρίδα δεν διαθέτει καμία πλατεία. Στη ζωή εκτός τα υλικά πράγματα, υπάρχουν και άϋλες αξίες που μας προσφέρουν ψυχική ικανοποίηση, ευφορία, γαλήνη, βελτίωση της σκέψης μας, της ζωής μας. Η ομορφιά, η καλλιέπεια, η αίσθηση του ωραίου κάνει τη ζωή μας πιο υποφερτή, ενδιαφέρουσα, προσφέρει ποιότητα. Να κάθεσαι σ' ένα όμορφα διευθετημένο χώρο να "ακούς" το κελάρυσμα του νερού, να "αναπαύεται" το μάτι σου σε καλλωπιστικά φυτά, η ευωδία των ανθέων να σε κατακλύζει, να συζητάς ήρεμα με συγχωριανούς, είναι μια ψυχική απόλαυση. Νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο, να υποβληθούμε σε αυτή την μικρή οικονομική δαπάνη να προσφέρουμε τον όβολό μας, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο.
Όποιος επιθυμεί να προσφέρει χρήματα μπορεί να δώσει στον ταμία του Συλλόγου κ. Θεόδωρο Γυφτόπουλο με την διευκρίνηση "για την πλατεία του χωρίου" ή μπορεί να στείλετε επιταγή στο ονομά του, Θεόδωρος Γυφτόπουλος. Φλέμιγκ 52 Πέραμα 18863 γράφοντας στην επιταγή "για την πλατεία". Μπορείτε επίσης να δώσετε χρήματα στο μέλος του τοπικού Συμβουλίου Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο.
Ευχαριστούμε θερμά.
Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου
Ηλίας Μπάλτας 

 



ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 79

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί συγχωριανοί
Η περιτοίχιση της δυτικής και νότιας πλευράς του Κοιμητηρίου του χωριού μας ολοκληρώθηκε. Η κατασκευή είναι τεχνικά άρτια, ανθεκτική και αισθητικά ικανοποιητική. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συγχωριανούς οι οποίοι με την γενναιόδωρη οικονομική τους προσφορά χρηματοδότησαν το έργο. (Τα οικονομικά στοιχεία αναφέρονται στο άρθρο "με λίγα λόγια" Tης εφημερίδας). Ευχαριστούμε επίσης το Δ.Σ. του Συλλόγου για την αμέριστη βοήθεια, την άψογη συνεργασία και τη συμπλήρωση της δαπάνης.
Το Τοπικό Συμβούλιο Αγαλιανής


ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 77

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Τα έργα για την κατασκευή της περίφραξης του Κοιμητηρίου ξεκίνησαν. Για να περατωθεί όμως το έργο το κονδύλιο που έχει συγκεντρωθεί - από γενναιόδωρες προσφορές συγχωριανών - δεν επαρκεί.
Ευχαριστούμε θερμά όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση μας. Απευθύνουμε ύστατη έκκληση σε όσους συγχωριανούς από αμέλεια, αναβλητικότητα ή λόγω προσωρινής οικονομικής δυσχέρειας δεν συνεισέφεραν έως τώρα, να καταθέσουν τον οβολό τους, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Υπάρχει λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς, Αριθ. Λογ. 5051 036210 071 (δικαιούχοι I. Γιαννακόπουλος - Νικ. Τζώνης).
Μπορείτε επίσης να εγχειρίζετε την προσφορά σας στον Ταμία, Νικόλαο Τζώνη ή με επιταγή στο όνομά του στη διεύθυνση: Πηλίου 14 Ν. Ηράκλειο 14122. Με τη διευκρίνηση και στις δυο περιπτώσεις: για το Κοιμητήριο. Ευελπιστούμε ότι κανείς δεν θα λείψει από το προσκλητήριο αυτό.    Το Τοπικό Συμβούλιο Αγαλιανής


ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 75

Ανακοίνωση - Πρόσκληση
Το Τοπικό Συμβούλιο του Δ.Δ. Αγαλιανής ευχαριστεί θερμά όσους συγχωριανούς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του και κατέθεσαν χρήματα για την κατασκευή του μανδρότοιχου του κοιμητηρίου. Επειδή αυτή η διαδικασία έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν ενάμισι χρόνο, παρακαλούνται όσοι έχουν σκοπό να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, αλλά από αμέλεια ή αναβλητικότητα δεν το έχουν ακόμη πράξει ας ανταποκριθούν διότι πρέπει κάποτε να ξεκινήσει η κατασκευή. Η συνεισφορά αυτή είναι ένα ελάχιστο δείγμα σεβασμού και εκδήλωσης ευγνωμοσύνης στη μνήμη των προσφιλών μας "απόντων".
Μπορείτε να καταθέτετε την προσφορά σας στην τράπεζα Πειραιώς, αριθ. λογαριασμού 5051-036210-071 (δικαιούχοι I. Γιαννακόπουλος - Νικ. Τζώνης) ή να δίνετε προσωπικά στο Νικόλαο Τζώνη, με τη διευκρίνηση για το Κοιμητήριο ή με επιταγή στο όνομα Νικόλαος Τζώνης - Πηλίου 14, Ν. Ηράκλειο 141-22 (γράφοντας στην επιταγή - για το Κοιμητήριο - ).
Ευχαριστούμε Το Τοπικό Συμβούλιο



ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ 72

Η ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ
Η περίφραξη του κοιμητηρίου στην ιδιαιτέρα μας πατρίδα βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Τμήμα της έχει καταρρεύσει, άλλο είναι έτοιμο να γκρεμιστεί, αλλού ελλείπει εντελώς. Το τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε από την Άνοιξη την ανακατασκευή της περιτείχισης. Ο Δήμος όμως αδυνατεί να χρηματοδοτήσει το έργο. Το έργο πρέπει να αυτοχρημοτοδοτηθεί. Καθείς εξ ημών να προσφέρει τον οβολό του. Σαν ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης, στη μνήμη των προσφιλών μας "απόντων" έχουμε υποχρέωση να εξασφαλίσουμε στοιχειώδη προφύλαξη στη τελευταία τους κατοικία.
Η ως τώρα ανταπόκριση των συγχωριανών ήταν υποτονική σχεδόν αποκαρδιωτική. Ελπίζουμε ότι η αμέλεια, η αναβλητικότητα και η θερινή ραστώνη και όχι η αδιαφορία η αποδοκιμασία ήσαν οι λόγοι της καθυστέρησης, πιθανόν για μερικούς η διαδικασία κατάθεσης σε λογαριασμό τραπέζης να ήταν αποτρεπτική και χρονοβόρα. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας διευκολύνει ανοίγοντας ειδικό λογαριασμό. Μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να δώσει χρήματα στο ταμία του συλλόγου (ή και σε άλλα μέλη του Δ.Σ.) με την διευκρίνιση "για την περίφραξη του Νεκροταφείου". Επίσης μπορείτε να στέλνετε επιταγές στο όνομα του ταμία Νικόλαος Τζώνης Πηλίου 14 Ηράκλειο Αττικής Ι4Ι22 γράφοντας στην επιταγή "για περίφραξη του Νεκροταφείου". Υπάρχει πάντα και ο λογαριασμός στην Τράπεζα Πειραιώς με αριθμό 5051-036210-071 στο όνομα I. Γιαννακόπουλος - Νικ. Τζώνης. Ελπίζουμε και ευελπιστούμε στην ευαισθησία σας και ευχαριστούμε.
Το Τοπικό Συμβούλιο Αγαλιανής



Για επικοινωνία με την ιστοσελίδα μας: κος Γεώργιος Χάλαρης, τηλ. 6944347609,

Ηλεκτρονική διεύθυνση: agaliani.trifilias@gmail.com


Επιστροφή στη σελίδα "ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ".



Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΗΜΕΡΑ